Parkeertarieven Charleroi Airport

Charleroi Airport, of Brussel-Charleroi Airport, is na Brussel-Zaventum het grootste vliegveld van België. Door snelle ontwikkelingen sinds het jaar 1990 is het jaarlijks aantal reizigers flink gegroeid. Na de opening van een tweede terminal in 2017 heeft het vliegveld een capaciteit van 10 miljoen passagiers op jaarbasis. Het jaarlijks toenemende aantal reizigers zorgt er tevens voor dat de parkeergelegenheden steeds meer beperkt worden omtrent het vliegveld. Al deze reizigers moeten immers eerst bij het vliegveld zien te komen. Veel van hen kiezen ervoor om met de auto te reizen, omdat Charleroi Airport met het openbaar vervoer lastig bereikbaar is. Bovendien zullen zij allemaal moeten parkeren Charleroi Airport. Daarom informeren wij u middels dit artikel over alle Charleroi Airport parking tarieven, zodat u zelf de beste keuze kunt maken.

Er zijn veel verschillende parkeermogelijkheden omtrent de luchthaven. In onderstaand overzicht worden deze samengevat en vindt u de parkeertarieven Charleroi Airport. Omdat dit overzicht een momentopname betreft, kunnen de prijzen afwijken. Bent u geïnteresseerd in een van de parkeermogelijkheden? Indien u geïnteresseerd bent, kunt u op de link klikken van de desbetreffende parkeermogelijkheid voor meer informatie.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Charleroi Airport
ParkingKosten per weekService 
Gate Park€ 34,00 - week
€ 4,25 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Park to Go€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Charleroi Low Cost Parking€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
Shuttle Express Charleroi€ 39,00 - week
€ 4,87 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer
Gataparking€ 45,00 - week
€ 6,42 - dag
Shuttle
6 min
Reserveer
Yess Parking€ 55,00 - week
€ 7,85 - dag
Shuttle
9 min
Reserveer
Best Parking Fly€ 55,00 - week
€ 7,85 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Aeropark€ 57,00 - week
€ 8,14 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
Inside Park€ 63,00 - week
€ 9,00 - dag
Shuttle
6 min
Reserveer
Fast Park€ 65,00 - week
€ 8,12 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
P3 Charleroi (official)€ 57,00 - week
€ 7,13 - dag
Lopen
25 min
Informatie
P2 Charleroi (official)
€ 99,00 - week
€ 12,38 - dag
Lopen
5 min
Informatie
P1 Charleroi (official)
€ 118,00 - week
€ 14,75 - dag
Lopen
2 min
Informatie

 

Overzicht van de parkeertarieven bij Charleroi Airport

In de tabel hierboven kunt u eenvoudig de tarieven parkeren Charleroi Airport aflezen. Zoals u kunt zien, bestaat er een groot verschil in prijs tussen de officiële airport parkings en de privé parkings. De parking luchthaven Charleroi tarieven van de budgetaanbieders zijn significant goedkoper dan de officiële parkings!

De privé off-airport parkings die wij aanbieden via onze website zijn niet alleen goedkoper, maar ook flexibeler met annuleren. Kortweg, de privé parking opties brengen veel voordelen met zich mee ten opzichte van de on-airport parkings en zijn direct via onze website te boeken. Toch houden wij u graag op de hoogte van alle beschikbare luchthaven Charleroi parking tarieven.

 

Alternatieve Parkeermogelijkheden

Naast de officiële parkeergelegenheden, bestaan er ook alternatieve parkeeraanbieders. Hieronder staan er een aantal voor u samengevat. Indien u interesse heeft in een van de parkings, kunt u eenvoudig op de link klikken en vindt u meer informatie. U zult opmerken dat de Charleroi Airport tarieven parkeren verschillen met de officiële parkeerplaatsen. Ons advies; overweeg ook deze aanbieders en ontdek hoe veel u wel niet kunt besparen!

Gate Park

Logo Gate Park Charleroi AirportÉén van de goedkoopste parkeerplaatsen op de luchthaven van Charleroi is Gate Park. Dagelijks geopend van 04:00 tot 00:00, waarbij u na het parkeren met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht. Deze rit duurt ongeveer 10 minuten. Verder mag u uw eigen autosleutel meenemen op reis na het parkeren. Het parkeerterrein is omheind en voorzien van camerabewaking. Tegen meerprijs kunt u gebruik maken van extra services, zoals het laten wassen van uw auto of een voertuiginspectie.

Boek nu →

 

Park to Go

Logo Park to Go Charleroi Airport

Bij het in Gosselies gelegen parkeerterrein van Park to Go parkeert u inclusief een shuttleservice. Gedurende de openingstijden van 04:00 tot 00:00 parkeert u zelf uw auto op het buitenterrein, waarna de shuttlebus u in 10 minuten naar de luchthaven brengt. Er is camerabewaking aanwezig op het verlichte terrein, evenals een wachtruimte met toilet. Zo kunt u comfortabel wachten tot de shuttlebus arriveert.

Boek nu →

 

Charleroi Low Cost Parking

Logo Charleroi Low Cost Parking

Op slechts 3 minuten reisafstand van de luchthaven ligt Charleroi Low Cost Parking. Deze shuttle aanbieder heeft een buiten terrein dat verhard is en voorzien van verlichting. Om de veiligheid van uw voertuig te waarborgen, zijn er diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. Denk hierbij aan camerabewaking dat 24 uur per dag gecontroleerd wordt. Daarnaast mag u ook uw eigen autosleutel meenemen op reis. De parking is geopend van 04:00 tot 00:00. Buiten deze tijden is er geen shuttleservice mogelijk.

Boek nu →

 

Shuttle Express Charleroi

Logo Shuttle Express Charleroi AirportWilt u zeker zijn van een veilige parkeerplaats? Kies dan voor Shuttle Express Charleroi. Het parkeerterrein is omheind, afgesloten en voorzien van 24-uurs camerabewaking. Verder is er een waakhond aanwezig die indringers afschrikt. U mag uw eigen autosleutel meenemen op reis, want uw auto hoeft niet meer verplaatst te worden. De shuttlebus brengt u na het parkeren in 11 minuten naar de luchthaven toe.

Boek nu →

 

Gataparking

Logo Gataparking Charleroi AirportWilt u op korte afstand parkeren van de luchthaven en gebruik maken van extra services? Kiest u dan voor Gataparking. Hier parkeert u uw auto, waarna u slechts 6 minuten onderweg bent naar de vertrekhal. Deze zeer goed beoordeelde parkeerplaats biedt tevens de mogelijkheid om uw auto overdekt te laten parkeren. Zo is uw auto beschermd tegen allerlei weersinvloeden. De service is geopend van 04:00 tot 00:00, maar is bij vertraging wel nog bereikbaar tegen betaling van de nachttoeslag. U kunt daarnaast ook uw auto laten wassen tegen een toeslag.

Boek nu →

 

 

Officiële Parkeermogelijkheden

Onderstaand hebben we de kosten parkeren Charleroi Airport van de verschillende officiële parkeerplaatsen nogmaals op een rijtje gezet met een korte toelichting per parking. Zoals te zien in deze toelichting, is ook P2 aanwezig op Charleroi airport. Het is echter niet mogelijk om deze parking online te reserveren en is om die reden niet in de tabel terug te vinden.

P1 Lock Park Charleroi Airport (€ 132 per week)

De duurste parkeeroptie op Charleroi Airport is de Lock Park. Deze parking is een overdekte en beveiligde zone binnen de P1 parking en heeft een doorgangshoogte van 1,90 meter met daarbij directe toegang tot de terminal. De loopafstand bedraagt dus maar 1 minuut. Deze parking biedt extra faciliteiten aan zoals de bovengenoemde beveiliging en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

P1 Charleroi Airport (€ 118 per week)

Deze parking is een relatief drukke aanbieder gelegen op 2 minuten loopafstand van de terminal. Hier betaalt u dan ook voor. Deze optie heeft tevens een doorrijhoogte van 1,90 meter en meerdere verdiepingen. Om een week te parkeren op de P1 Charleroi Airport telt de luchthaven een tarief van € 118.

P2 Charleroi Airport (€ 99 per week)

P2 Charleroi Airport bevindt zich op 5 minuten loopafstand van de terminal en is net als de andere parkings 24 uur per dag geopend. Verder is deze parking bewaakt en voorzien van meerdere beveiligingsfaciliteiten.

P3 Charleroi Airport (€ 57 per week)

Een stuk voordeliger dan de bovenstaande opties is P3 Charleroi Airport met een tarief van € 57 per week. Deze parking ligt op 1500 meter van de terminal, waardoor u 25 minuten te voet onderweg bent. Echter kunt u tegen meerprijs van € 8 p.p. ook gebruik maken van een shuttleservice die u in 5 minuten naar de vertrekhal brengt.

P4 Charleroi Airport (€ 62 per week)

P4 Charleroi Airport is de laatste beschikbare parkeergelegenheid voor lang parkeren. Deze parking is is bij uitstek goedkoper dan de luxere opties bovenaan de lijst met een tarief van € 62 per week. Nadelig aan deze parking is dat er geen shuttleservice aan wordt geboden, ook is overdekt parkeren niet mogelijk. Via een voetgangersweg bedraagt de loopafstand 20 minuten.

 

Disclaimer:

  • De kosten voor de parkeerplaatsen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering in de periode mei 2024.
  • De officiële parkeerplaatsen van Charleroi Airport zijn niet via onze website te reserveren.
  • Wilt u weten wat de prijs parking luchthaven Charleroi is voor uw reis? Selecteer uw reisdata, klik op zoeken en kom er vanzelf achter!

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving