#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Informatief 12 Aug 2019

Parkeertarieven Charleroi Airport

Parkeertarieven Charleroi Airport

Charleroi Airport, of Brussel-Charleroi Airport, is na Brussel-Zaventum het grootste vliegveld van België. Door snelle ontwikkelingen sinds het jaar 1990 is het jaarlijks aantal reizigers flink gegroeid. Na de opening van een tweede terminal in 2017 heeft het vliegveld een capaciteit van 10 miljoen passagiers op jaarbasis. Het jaarlijks toenemende aantal reizigers zorgt er tevens voor dat de parkeergelegenheden steeds meer beperkt worden omtrent het vliegveld. Al deze reizigers moeten immers eerst bij het vliegveld zien te komen. Veel van hen kiezen ervoor om met de auto te reizen, omdat Charleroi Airport met het OV lastig bereikbaar is. Bovendien zullen zij allemaal moeten parkeren Charleroi Airport. Daarom informeren wij u middels dit artikel over alle Charleroi Airport parking tarieven, zodat u zelf de beste keuze kunt maken.

Er zijn veel verschillende parkeermogelijkheden omtrent de luchthaven. In onderstaand overzicht worden deze samengevat en vindt u de parkeertarieven Charleroi Airport. Omdat dit overzicht een momentopname betreft, kunnen de prijzen afwijken. Bent u geïnteresseerd in een van de parkeermogelijkheden? Indien u geïnteresseerd bent, kunt u op de link klikken van de desbetreffende parkeermogelijk voor meer informatie.

Parkeeraanbieder

Parkeervorm

Kosten per week

(8 dagen)

Kosten per dag

Transfer tijd

Officiële Parkeermogelijkheden

P1 Lock Park

Op loopafstand

€ 120,00

 € 15,00

2 minuten

P1

Op loopafstand

€ 100,00

€ 12,50

5 minuten

P2

Op loopafstand

€ 91,00

€ 11,38

10 minuten

P3

Shuttle

€ 51,00

€ 6,38

10 minuten

P4

Op loopafstand

€ 45,00

€ 5,63

20 minuten

Budget Parkeeraanbieders

A1 Parking

Shuttle

€ 27,00

€ 3,38

7 minuten

Airport Smartparking

Shuttle

€ 28,00

€ 3,50

9 minuten

123 Parking

Shuttle

€ 33,00

€ 4,13

12 minuten

Pro Park

Shuttle

€ 38,00

€ 4,75

9 minuten

Parking Pas Cher

Shuttle

€ 42,00

€ 5,25

7 minuten

* De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode spetember 2019.
* De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Charleroi Airport parkeren website.
* Enkel de beschikbare parkeerproducten in bovengenoemde periode zijn toegevoegd in het overzicht, daarom kunnen er enkele aanbieders ontbreken.

 

Overzicht van de parkeertarieven bij Charleroi Airport

In de tabel hierboven kunt u eenvoudig de tarieven parkeren Charleroi Airport aflezen. Zoals u kunt zien, bestaat er een groot verschil in prijs tussen de officiële airport parkings en de privé parkings. De parking luchthaven Charleroi tarieven van de budgetaanbieders zijn significant goedkoper dan de officiële parkings!

Nog iets waar u rekening mee dient te houden bij het gebruik van de officiële airport parkings, is dat eenmaal geboekt, de tijden niet te wijzigen zijn. Ook het annuleren van de boekingen bedraagt 50% van de reserveringskosten, mits u niet gebruik heeft gemaakt van de aansluitende annuleringsverzekering.

De privé off-airport parkings die wij aanbieden via onze website zijn niet alleen goedkoper maar ook flexibeler met annuleren. Kortweg, de privé parking opties brengen veel voordelen met zich mee ten opzichte van de on-airport parkings en zijn direct via onze website te boeken. Toch houden wij u graag op de hoogte van alle beschikbare luchthaven Charleroi parking tarieven.

 

Budget Parkeermogelijkheden

Naast de officiële parkeergelegenheden, bestaan er ook budget parkeeraanbieders. Hieronder staan er een aantal voor u samengevat. Indien u interesse heeft in een van de parkings, kunt u eenvoudig op de link klikken en vindt u meer informatie. U zult opmerken dat de Charleroi Airport tarieven parkeren verschillen met de officiële parkeerplaatsen. Ons advies; overweeg ook deze aanbieders en ontdek hoe veel u wel niet kunt besparen!

A1 Parking (€27,99 per week)

 

De goedkoopste off-airport parking is A1 Parking. Bij deze aanbieder parkeert u voordelig via de aangeboden shuttleservice die slechts 7 minuten over de reis naar de terminal doet. Deze parking is daarnaast ook 24 uur per dag geopend en is voorzien van alle gemakken op het gebied van veiligheid zodat u zorgeloos op reis kunt.

 

Airport Smartparking (€28,00 per week)

Airport Smartparking is de volgende prive parking die we afsteken tegen de duurdere on-airport parkings. Voor een scherp tarief van slechts €28,00 per week kunt u hier uw auto parkeren terwijl u op reis gaat. De reis naar het vliegveld bedraagt 9 minuten via de shuttle bus. Ook biedt deze parking andere faciliteiten aan zoals de mogelijkheid tot sleutelbehoud en worden er meerdere veiligheidsmaatregelen getroffen.

 

123 Parking (€33,00 per week)

123 Parking is een zeer gedegen optie om uw auto te parkeren. Ook deze aanbieder maakt gebruik van een shuttle waarmee u binnen 12 minuten bij de terminal staat. Deze parking geniet een goede beoordeling van onze klanten en dat komt mede doordat deze parking 24 uur per dag geopend is, hoge betrouwbaarheid heeft en zeer veilig is. Zoals boven vermeld boekt u deze parking al vanaf €33,00 per week!

 

Propark (€38,00 per week)

Voor een weektarief van €38,00 parkeert u bij Pro Park. De reistijd naar de terminal bedraagt slechts 9 minuten. Verschillende faciliteiten zijn aanwezig zoals de 24 uurs bewaking, de geleverde hulp met uw bagage en de bestrating op de parkeerplaats. Deze factoren in combinatie met de hoge veiligheidsstandaarden zorgen voor totale ontzorging op het gebied van parking.

 

Parking Pas Per Charleroi (€42,00 per week)

De laatste parking in deze lijst is Parking Pas Cher. Gelegen op 7 minuten reistijd via shuttleservice is deze parking een zeer voordelige optie. Deze parking is erg toegankelijk en bovendien 24 uur per dag geopend. De regelmatige shuttleservice zorgt ervoor dat u mooi op tijd bij het vliegveld bent en maakt de reis naar het vliegveld een stuk makkelijker!

 

 

Officiële Parkeermogelijkheden

Onderstaand hebben we de kosten parkeren Charleroi Airport van de verschillende officiële parkeerplaatsen nogmaals op een rijtje gezet met een korte toelichting per parking. Zoals te zien in deze toelichting, is ook P2 aanwezig op Charleroi airport. Het is echter niet mogelijk om deze parking online te reserveren en is om die reden niet in de tabel terug te vinden.

P1 Lock Park Charleroi Airport (€120,00 per week)

De duurste parkeeroptie op Charleroi Airport is de Lock Park. Deze parking is een overdekte en beveiligde zone binnen de P1 parking en heeft een doorgangshoogte van 1,90 meter met daarbij directe toegang tot de terminal. De loopafstand bedraagt dus maar 2 minuten. Deze parking biedt extra faciliteiten aan zoals de bovengenoemde beveiliging en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het extra dagtarief bedraagt €17,00.

P1 Charleroi Airport (€100,00 per week)

P1 Charleroi Aiport

Deze parking is een relatief drukke aanbieder gelegen op 5 minuten loopafstand van de terminal. Deze optie heeft tevens een doorrijhoogte van 1,90 meter en meerdere verdiepingen. Om een week te parkeren op de P1 Charleroi Airport telt de luchthaven een tarief van €100,00. Het extra dagtarief bedraagt daarbij €8,00.

 

P2 Charleroi Airport (€91,00 per week)

P Charleroi Airport

P2 Charleroi Airport bevindt zich op 10 minuten loopafstand van de terminal en is net als de andere parkings 24 uur per dag geopend. Verder is deze parking bewaakt en voorzien van meerdere beveiligingsfaciliteiten. Let op, het is niet mogelijk om online een parkeerplaats te reserveren bij deze parking!

 

P3 Charleroi Airport (€51,00 per week)

P3 Charleroi Airport

Een stuk voordeliger dan de bovenstaande opties is P3 Charleroi Airport met een tarief van €51,00 per week. Wel wordt de gunstige prijs gecompenseerd door een stukje rijden via shuttle bus. Deze parking ligt op 1500 meter van de terminal, echter bent u er via de bovengenoemde shuttle bus binnen 10 minuten. Het extra dagtarief bedraagt €5,00.

 

P4 Charleroi Airport (€45,00 per week)

P4 Charleroi Airport

P4 Charleroi Airport is de laatste beschikbare parkeergelegenheid voor lang parkeren. Deze parking is is bij uitstek goedkoper dan de luxere opties bovenaan de lijst met een tarief van €45,00 per week. Nadelig aan deze parking is dat er geen shuttleservice aan wordt geboden, ook is overdekt parkeren niet mogelijk. Via een voetgangersweg bedraagt de loopafstand 20 minuten.
 

Bekijk informatief-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b
App met ons ( Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 )